pühapäev, 12. aprill 2020

Peatükk 105: Minu isetehtud praad

Tervist teile kõigile!

Täna ma teen ühte kokatööd ja ma ütlen teile retsepti ja mida teha. See retsept oli mõeldud mul tööõpetuses koolitööna kodus. Ma olen ikkagi veel maal COVID-19 tõttu (ehk SARS mis on inglise keeles "Severe Acute Respiratory Syndrome", ehk see sündroom võib põhjustada kopsupõletikku), aga õnneks on meile maakodus kõige lähim inimene kilomeetri kaugusel.





Igatahes ma jätkan nüüd enda retseptiga. Täna ma tegin ühte praadi mille nimi on pannikartulid. Ma võtsin retsepti Anna-Liisa kokaraamatust.

Koostisosad on: 4 keedetud kartulit, 100 grammi lastevorsti või vorsti (ma kasutasin suitsetatud peekonit), 1 sibul, õli, 100 grammi riivitud juustu (ma kasutasin tavalist juustu kuna meil polnud riivjuustu ega riivi), 2 muna, 1 tomat ja sool. Ports sobib kas kahele või kolmele.

Siin on töökaik:


1. Lõika kartulid viiludeks ja sinki või vorsti ja sibulad tükikesteks (kui sa oled veidi aeglane, sa võid ka lõigata selleks ajaks tomatid kuubikuteks, kui sul ka pole riivjuustu siis sa võid tavalist juustu lõigata ka ja sa võid ka kloppida mune sellel ajal).








2. Pane veidi õli pannile ja oota kuni pann on piisavalt tuline.

Siis pärast pane kartulid pannile ja sega praadides, et see ei kleepu pannile, mõne minuti pärast võid lisada sibula ja singi või vorstiviilud. Prae veel 5 minutit segades kolmanda juhiseni.




3. Lisa riivitud juust või tavaline juust, tomativiilud, munasegu ja veidi soola ühte kaussi ja vala pannile. Sega natuke ja oota veel paar minutit kuni muna hüübib. Sa võid ka lisada veel mõned koostisosi, näiteks mina panin pärast veidi oreganot ehk pune ja sibulapealseid, aga need olid meie aknalaua peal kasvanud sibulad. Pane praad enda taldrikule ja bon appetit umbes 3-10 minutit.


Siin on minu tulemused. Minu eine oli päris võrdne kokaraamatu pildis ja see tundus päris maitsev. Tekstuur oli pehme, temperatuur oli soe ja see maitses krõbedalt ja soolaselt, meeldimus oli 97,72% kuni 100%.



Ma soovin teile kõigile head tervist, lihavõttepüha ja nägemiseni!

5 kommentaari:

  1. Hei! Toredad pühad on Sul, hää sõber! Pannikartulid on maailma parimad. Kiidan selle valiku heaks. Ma kuulsin, et Sul on nüüd kanad. Kas need munad, mida kasutasid toidu tegemisel on juba oma kanade munetud?
    Jääme kohtumiseni! Ole terve.

    VastaKustuta
  2. Ei mu kanad on kolme ja poole kuu vanused. Meie kanad hakkavad umbes mais munema, ma ütlesin seda eelmises peatükis, aga ma soovin sulle head lihavõtet ja ma olen väga rõõmus, et sa mu blogi vaatad.

    VastaKustuta
  3. Kas kartulid olid toored või enne keedetud?

    Mulle tehti selle haiguse testi aga tulemus oli õnneks negatiivne.
    Igatsen sind ja ootan uut sissekannet!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ah mind, retseptis on ju kirjas, et keedetud kartulid...

      Kustuta
  4. Terist Kaisa! Ma olen õnnelik, et sul oli test negatiivne ja olen ka tänulik, et sa loed mu blogi ikka!

    VastaKustuta