Reede, 29. juuli 2016

2. peatükk: kala majoneesiga

Sõin 2 võileiba koos majoneesi ja kalaga ettevaatlikult sest seal olid mõned kalakondid või mitte.

Majonees tehakse
1 munast (M või L)
1 tl kanget (Dijoni) Sinepist
1 sl sidrunimahlast
soolast
sidruni mahla
ja natuke tilli.

Majoneesi tegime blenderiga.
Blender tegi jubedat häält.

See kala oli tursk ehk atlandi tursk ehk kabeljoo (Gadus morhua)
on tursklaste sugukonda kuuluv
kalaliik.

Tursal on Eesti vetes elutsevatest
kaladest uimi kõige rohkem - kogunisti 10 (3 selja-, 2 päraku-, 2
rinna-, 2 kõhu- ja sabauim).

Mina tahtsin hommikusöögiks hoopis muna ja peekonit.

2 kommentaari:

  1. Väga tubli algus!
    Nüüd oskan mina ka majoneesi teha, aga arvata on, et ka minu blender teeb koledat müra.

    VastaKustuta
  2. Mulle meeldib, et tursast on lisatud kirjeldus! Ma ausõna ei teadnud, et neil on nii palju uimi. Väga hariv.
    Blenderi asemel võib kasutada visplit, aga siis läheb kauem aega selle majoneesiga ja käsi väsib ka väga ära. Isegi emadel väsib.

    VastaKustuta