laupäev, 19. detsember 2020

Peatükk 110: Veiseliha ja juurviljaga wok ja kohupiimataskud.

Tervist jälle ja head detsembrit!

Ma jälle vabandan, et pole tihti postitanud, sest me ei saa käia restoranides, aga saame tellida toitu koju ja ideed vaikselt kaovad, aga ma arvan, et see ei ole veel lõpp. Ja võibolla mingi hetk 2021. aasta alguses võib COVID-19 kahaneda. Igatahes, alustan selgitamist.

Eile mu ema tegi wokki ja ma aitasin tal juurvilju koorida ja lõigata. Ma koorisin ära 2 porgandit ja lõikasin lillkapsa väiksemateks juppideks. Mu ema viilutas punast paprikat ja ka ingverit, küüslauku, sibulat ja tomatit ja pani kõik need köögiviljad kaussi koos lihaga pliidi peale, kuni see oli valmis. Serveeriti ka selle peale sojakastet ja seesamiõli koos seesami seemnetega.

See toit oli üpris hea. Woki juurviljad olid mahedalt pehmed ja mahlase tekstuuriga ning liha samuti oli pehme ja mahlane. Ainus asi mis mulle ei maitsenud oli ingver, aga ma talusin seda väikest kibedust. Lillkapsas, paprika ja veiseliha koos maitsesid pisut hapuka ja soolase vahel ja andsid pisut dopamiini (enam vähem lohutusmolekul) minu neuronisüsteemi. Ma hindaksin seda toitu 87,5% kuni 100% vahel (ilma ingverita), aga ikkagi väga hea ja üpris tervislik.


Nüüd kohupiimataskud. Kõigepealt on vaja keedutaignat. Selleks on vaja keeta vett (mis on umbes 100 kraadi Celsius või 373,15 Kelvinit) ja lisada pisut rasva ja jahu. Sega jahu hästi ära keevas vees. Siis pane pärast keetmist see jahusegu mikserisse ja lisa paar muna ka ja pane ahju umbes 200 kraadi Celsius või 473,15 Kelvini peale ja oota kuni taigen on paisunud piisavalt. Kui sa tahad täita siis pane kas 200 grammi või 400 grammi vahukoort ja pisut kohupiima kreemi mikserisse ja sega ära, kuni on valmis. Siis, kui tühjad küpsed taskud on valmis, pane segatud kohupiim näiteks tordipritsi ja täida taskud ära. Võid lisada ka tuhksuhkrut peale ja sul on nüüd valmis kohupiimataskud! Ja mul on veel üks väike nipp. Meil oli piisavalt taignakukleid, aga kohupiimakreemi oli pisut vähe ja meil jäi tühjasid taskuid alles. Sa võid nendesse lisada ka teisi asju näiteks kas sorbetti, karamelli/vanillijäätist, suppi (nali) jne (ära pane puhast muskaatpähklipuru, sest paar teelusikatäit muskaatpähklit võib tekitada südamerabandust).

Kohupiimataskutel oli väljaspoolt krõbedase ja kuiva tekstuuriga ja seest kreemise ja niiske tekstuuriga. See maitses pisut magusalt väljastpoolt ja seestpoolt vaniljeselt ja väga magusalt. Ma ütleksin, et mulle meeldis see umbes 98% kuni 100%.

Mul on veel üks asi, et öelda. Järgmisel esmaspäeval (või 21. detsembril 2020) on Jupiter ja Saturn nii lähedal üksteisele, et kui sul oleks üks tavaline teleskoop mugava suurendusega, siis oleks võimalik näha Jupiteri kuusid ja Saturni rõngaid samas pildis. Seda on võimalik näha umbes 1 tund pärast päikseloojangut lääne pool. Kui sa näed madala horisondi peal ühte eredat täppi, mis asub kuust paremal pool, siis see võib olla Jupiter ja Saturn. Ainus probleem on see, et Tallinnas võib olla suur tõenäosus, et on pilvine ilm sel päeval. Muidugi see ei ole liiga suur mure, sest isegi minu pikksilmaga võib näha mõlemaid objekte samas pildis kas paar päeva varem või hiljem ja isegi, kui need ilmad on pilvised (tänu Atlandi Ookeani hoovusesele), siis see ei ole liiga suur mure ikka.

Ma soovin teile häid jõule head vanaaasta lõppu ja 2021 algust.

Nägemiseni!


4 kommentaari:

  1. Tänan sind vahva ülevaate eest! Ma vist pean nüüd midagi küpsetama, et mul oleks ka lohutusmolekule.
    Tegelikult aga tulin hoopis küsima, et kuidas saab teleskoobiga näha ajas ette ja tagasi? Päriselt saab? Kas sa oskad mulle seda selgitada? Palun!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma mõtlesin seda rohkem : https://earthsky.org/astronomy-essentials/great-jupiter-saturn-conjunction-dec-21-2020 (ei pea kõike lugema)

      Kustuta
  2. Aitäh, kuna ma olen suur muskaadisõber, siis see postitus võibolla päästis mu elu!! Häid pühi!

    VastaKustuta
  3. Sinu blogi lugemine aitab kaasa minu lohutusmolekulide tekkele😁 Eriti torevoli supi taskusse panemise nali. Häid pühi!

    VastaKustuta